fbpx

Sportmassage

Het goed functioneren van spieren is essentieel voor een (top)sportpaard als een recreatiepaard. Spieren zorgen voor beweging van het lichaam en voor het afvoer van afvalstoffen. Wanneer er ergens een blokkade of een knoop is ontstaan, zorgt dat ervoor dat er geen volledige bewegingsvrijheid mogelijk is.

Door middel van massage worden blokkades en pijnplekken vermindert en zelfs verwijderd. Een ophoping van afvalstoffen, maakt dat een spier niet goed kan functioneren en zelfs kan verkrampen. Wanneer een paard dan wordt gemasseerd, zorgt dat ervoor dat het bloedcirculatie wordt verbetert en zo kunnen de afvalstoffen het lichaam beter verlaten.

Kortom zorgt massage ervoor dat het paard in conditie blijft en dat gespannen spieren gaan ontspannen. Dit is niet alleen goed voor het fysieke welzijn van het paard, maar ook voor het mentale welzijn.

 

Enkele technieken waar Maureen gebruik van maakt:

 

Pilates en stretching

Veel sporttherapeuten hebben stretchen als vast bestanddeel in hun behandelprogramma staan. Stretchen zorgt voor het verlengen van spiervezels, waardoor er minder spanning komt te staan op gewrichten, pezen, spieren en banden. Dit verkleint de kans op blessures. Verder zorgt stretchen voor het verbeteren van de souplesse en de beweeglijkheid van het paard.

Via onderstaande E-reader kan je verschillende stretchoefeningen voor je paard downloaden. Naast dat het goed is voor het lichaam van het paard, is het ook erg leuk om te doen!

 

Klik op onderstaande knop om de E-reader te downloaden:

 

 

Contact

Niet leesbaar? Wijzig tekst. captcha txt